iPhoto pamięta pokaz slajdów

Panowie niech mi ktoś powie jak zrobić, aby iPhoto nie pamiętał pokazu slajdów. Teraz nawet po restarcie systemu, jak odpalę iPhoto i kliknę na fotkę i dam pokaz slajdów to odtwarza ustawienia poprzedniego pokazu. Zaznaczm, że nie mam w preferęcjach slajdów zaznaczonych domyślnych ustawień.